JELŠAVA: Začali sa dni mesta, v kostole odovzdali ceny primátora

09.06.2012 Revúca

Jelšava 8. júna (TASR) - Trom ľuďom odovzdali dnes večer ceny primátora 2012 v rímskokatolíckom Kostole svätého Petra a Pavla v Jelšave. Slávnostné zasadnutie mestského zastupiteľstva v sakrálnych priestoroch umocnil koncert speváka českých a chorvátskych piesní Igora Mamojku. Primátor mesta Milan Kolesár zároveň otvoril program dní mesta, ktorý pokračuje v sobotu (9.6.) kulinárskymi súťažami.

Cenu udelil primátor in memoriam Jurajovi Makovi - za zachovávanie odkazu slovenského odboja. Prevzal ju príbuzný odmeneného, pretože Juraj Mak zomrel v marci. Ďalšiu cenu dostal maliar a sochár žijúci v Košiciach, rodák z Jelšavy, Ondrej Turčányi. Tretiu cenu primátora odovzdali za popularizáciu kolkárskeho športu Jánovi Raffayovi.

"Mrzí nás, že sme si cenu prevzali osobne len dvaja. Spomienka na Juraja Maka však žije naďalej v nás. Za seba a Ondreja Turčányiho sa však chcem veľmi pekne poďakovať za ceny, ktoré sme dostali. Je to pre nás povzbudenie a napriek nášmu veku sa naďalej budeme snažiť pracovať v oblasti, ktorá nám učarovala a budeme vždy hrdí na svoje mesto Jelšava," poďakoval sa Raffay.
 

Vyberte región